gevulde papaja’s met curry van kipgehakt:

Ingrediƫnten:

  1. 2 grote groene papaja
  2. 1 limoen
  3. 1 grote ui
  4. 300 gram kalkoen gehakt
  5. 2 tenen knoflook
  6. 1 stukje verse gember
  7. 2 eetlepels kerrie poeder
  8. 1 bouillon tablet
  9. 100 geraspte , jong belegen kaas

Bereidingswijze:

  1. Halveer de papaja’s en schep de zaden er uit, schep een deel van het vruchtvlees er uit let hierbij op dat je wel een stevige want laat staan.
  2. Besprenkel het vruchtvlees in de vrucht helften met limoensap.
  3. Leg ze om en om in een passende ovenschaal.
  4. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees klein en versnipper de ui.
  5. Verhit een wok droog voor, roerbak het kalkoengehakt hierin, zonder extra vet, goudbruin.
  6. Schep de gesnipperde ui en papaja erbij en roerbak dit 3 minuten.
  7. Knijp de knoflooktenen en het gember boven de wok uit en rasp de limoenschil boven de wok af.
  8. Verkruimel het bouillontablet en voeg het met kerriepoeder en 1 dl water toe en roer alles om.
  9. Stoof het gehakt 5 min en warm intussen de oven voor op 200 graden.
  10. Vul de papaja’s met het gehaktmengsel en bestrooi dit met wat geraspte kaas.
  11. Zet de ovenschaal middenin de oven en bak de gevulde papaja’s gedurende 45 minuten.