Zoete fondue van physalis in witte chocolade:

Ingrediƫnten:

  • 1.16-20 physalis
  • 2.100 gram witte chocolade
  • 3.75 milliliter slagroom
  • 4.1 1/2 eetlepel sherry
  • 5.2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Maak de physalis open door de schutblaadjes voorzichtig los te maken en naar achteren te vouwen en leg ze op een schaal.
  2. Breng in een kleine pan een laagje water aan de kook.
  3. neem een kommetje dat op de pan gezet kan worden, breek hierin de chocolade en voeg de room en, sherry en het poedersuiker toe.
  4. Zet de kom op de pan met kokend water, neem de pan van het vuur en laat al roerend met een metalen lepel de chocolade smelten en het poedersuiker oplossen.(het moet een glad egaal mengsel worden)
  5. Zet de kom tussen de physalis op de schaal en zet het geheel zo op tafel, zo kan iedereen steeds een lekker besje erin dippen.