Ingrediƫnten:
- 2 grote groene papaja
- 1 limoen
- 1 grote ui
- 300 gram kalkoen gehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje verse gember
- 2 eetlepels kerrie poeder
- 1 bouillon tablet
- 100 geraspte , jong belegen kaas
Bereidingswijze:
- Halveer de papaja’s en schep de zaden er uit, schep een deel van het vruchtvlees er uit let hierbij op dat je wel een stevige want laat staan.
- Besprenkel het vruchtvlees in de vrucht helften met limoensap.
- Leg ze om en om in een passende ovenschaal.
- Snijd het uitgeschepte vruchtvlees klein en versnipper de ui.
- Verhit een wok droog voor, roerbak het kalkoengehakt hierin, zonder extra vet, goudbruin.
- Schep de gesnipperde ui en papaja erbij en roerbak dit 3 minuten.
- Knijp de knoflooktenen en het gember boven de wok uit en rasp de limoenschil boven de wok af.
- Verkruimel het bouillontablet en voeg het met kerriepoeder en 1 dl water toe en roer alles om.
- Stoof het gehakt 5 min en warm intussen de oven voor op 200 graden.
- Vul de papaja’s met het gehaktmengsel en bestrooi dit met wat geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal middenin de oven en bak de gevulde papaja’s gedurende 45 minuten.