Ingrediƫnten:
- 1/2 zakje witte gelatinepoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 milliliter zoete witte wijn
- 3 passievruchten
- 125 milliliter slagroom
- 200 milliliter schep vla vanille
- 8 gesuikerde bladerdeeg schelpen
Bereidingswijze:
- Roer het gelatinepoeder en de suiker door de witte wijn en laat het 10 minuten staan
- Halveer intussen de passievruchten en schep het vruchtvlees in een kommetje
- Klop de slagroom stijf en spatel de vanille vla erdoor
- Verwarm de witte wijn al roerend tot tegen de kook aan, zodat de gelatine oplost
- Laat het mengsel al roerend afkoelen tot lauw, het word dan dikkig
- Roer de passievruchtenpulp met zaden erdoor en laat het verder opstijven
- Vul de bladerdeegschelpen met de slagroomvla en verdeel de passievruchtengelei erover